Rețete de pui pentru o dietă sănătoasă
Când vă uitați la rețetele de pui, este important să luați în considerare modul în care sunt gătite. Un piept de pui la grătar sau prăjit este o alegere excelentă pentru o masă ușoară și sănătoasă. Când este servit cu legume la grătar sau cu o salată, vei avea un preparat echilibrat și hrănitor. Pentru cei care caută ceva mai substanțial, caserole și supele sunt, de asemenea, opțiuni grozave. În caserole, puteți adăuga o mulțime de legume diferite în fel de mâncare, precum și niște orez integral sau paste - astfel vă puteți asigura că aveți suficienți carbohidrați în dieta dumneavoastră.
Supele sunt grozave pentru a vă asigura că obțineți o mulțime de nutrienți din mâncarea dvs. - cu bonusul suplimentar că sunt foarte ușor de făcut! Pur și simplu combinați niște pui tocat, legume și bulion într-o oală și fierbeți până când totul este gătit – apoi bucurați-vă!
Ce să eviți când mănânci pui
Când vine vorba de consumul de pui, cheia este să fii atent la felul în care este preparat. În special, puiul prăjit trebuie evitat, deoarece conține adesea cantități mari de grăsimi saturate și calorii. În plus, mâncărurile de pui pre-preparate sau procesate pot conține cantități mari de sodiu și zahăr. Aceste feluri de mâncare sunt cel mai bine evitate dacă doriți să vă asigurați o dietă sănătoasă. De asemenea, este important să luați în considerare dimensiunea porțiilor atunci când mâncați pui. Mâncatul prea mult poate crește semnificativ aportul de calorii, așa că asigurați-vă că respectați porțiile recomandate atunci când vă pregătiți mesele.